با نگاهی اجمالی به لیست برترین دانشگاه های دنیا  در سال گذشته ، 15 دانشگاه از 20 دانشگاه صدر نشین این فهرست دارای ویژگی مشترکی هستند و آن ویژگی ، آمریکایی بودن این مراکز می باشد . اهمیت این موضوع وقتی مشخص می گردد که بدانیم دانشگاه های نظیر صنعتی شریف ، تهران ، علم و صنعت ، امیر کبیر و . با رزومه ای کاملا مشخص که بی شک بهترین دانشگاه های کشورمان از همه جهات می باشند ، در بین 500 رتبه اول این فهرست جای ندارند . با مقدمه فوق و اشاره کردن به گوشه ای از عظمت سیستم آموزش عالی کشور ایالات متحده آمریکا ، به موضوع تحصیل در آمریکا در مقطع دکترا می پردازیم . تحصیل در آمریکا در مقطع دکترا از این نظر حائز اهمیت می باشد که اگر شخصی در رشته ای از دانشگاه های فوق موفق به کسب مدرک دکترا گردد ، بدون شک یکی از صاحب نظران زبده و وزنه های رشته تحصیلی خود به شمار می رود .

 

تحصیل در آمریکا در مقطع دکترا (مثلاً در رشته های مرتبط با هیدروکربن سنگین و هیدروکربن سبک ) از دو منظر قابل بررسی می باشد ؛ اول اینکه شخصی که تا پشت دروازه های ورود به دکترا پیش رفته است ، به خودی خود ( بدون در نظر گرفتن مدرک دکترا ) دارای سواد خالص ، قدرت علمی بالا و علاقه وافری بوده و تا رسیدن به این مرحله سختی های فراوانی را متحمل شده است . از سویی دیگر ، عبور از این دروازه نیز همانند فیلتری می باشد که بهترین ها را از میان متقاضیان جدا می کند ، در نتیجه به زبان ساده می توان اذعان داشت که کسی که برای تحصیل در آمریکا در مقطع دکترا پای پیش گذاشته و در آن موفق می شود ، حرف های زیادی برای گفتن دارد . برای تحصیل در آمریکا در مقطع دکترا ، اولین قدم انتخاب درست دانشگاه می باشد ؛ مهمترین عامل در شناسایی دانشگاه مناسب و ارائه درخواست ادامه تحصیل به آن ، شناسایی اساتید مشغول به کار ، امکانات دانشگاه و درون مایه تز دکترا می باشد و در صورت عدم همخوانی موارد فوق ، ثبت نام به بن بست می رسد .

 

دلیل این مطلب نیز کاملا مشهود است ، به دلیل بالا بودن سطح تحقیقات و پیچیدگی های آن ، در صورتی که اساتید راهنمایی وجود نداشته باشند تا با تسلط کامل به موضوع مقاله ، ایرادات موجود را گرفته و یا دانشجو را راهنمایی نمایند ، صحت و سقم تحقیقات مشخص نمی گردد که این مساله امتیاز منفی برای دانشگاه فوق به همراه دارد ، از این روی دانشگاه های این کشور ترجیح می دهند که با چنین متقاضیانی همکاری نکنند . در صورت توافق اولیه میان دانشجو و دانشگاه ، دانشجو موظف است تا مدارک ذیل را به دانشگاه ارسال کند و در صورت عدم وجود این مدارک ، شانسی برای تحصیل در آمریکا در مقطع دکترا وجود ندارد .

 

این مدارک عبارت اند از مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد از دانشگاه های معتبر که با توجه به سطح دانشگاه مورد نظر ، معدل آن ها متغیر است ، اما معمولا کمتر از 15 نبوده و باید مبین فعالیت 8 ساله دانشجو در این 2 مقطع باشد ، مدرک تسلط به زبان ( آیلتس یا تافل ) ، انگیزه نامه ، معرفی نامه از اساتید سرشناس قبلی ، رزومه تحقیقاتی و عملی و همچنین داشتن گواهی زبان تخصصی برای برخی رشته ها . لازم به ذکر است که داشتن این موارد مهر تائیدی بر ادامه  تحصیل در آمریکا در مقطع دکترا نبوده و دانشجو باید نسبت به رقبای خود رجحان محسوسی داشته باشد ؛ به عنوان مثال در میان 20 متقاضی واجد الشرایط و 5 کرسی موجود ، افرادی پذیرفته می شوند که دارای مدارک علمی بیشتر ، سخنرانی های گیراتر ،معرف های شناخته شده تر و سابقه حضور در دانشگاه مذکور را داشته باشند . 


petrokimiya ، ,دانشگاه ,های ,دکترا ,آمریکا ,تحصیل ,آمریکا در ,در آمریکا ,تحصیل در ,در مقطع ,مقطع دکترامنبع

تحصیل در آمریکا در مقطع دکترا

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

فروشگاه آنلاین میوه و تره بار خوشمزه ترین مزه ها دنیای ایندکس همه چی موجوده کلود دانلود خرید آنلاین الپتیکال مدیریت پروژه های ساختمانی وی پی اس کرکی طبیب خانه سختی گیر رزینی چیست